Ungdomsdiskoteket i Mønsted ophører.

2016-12-18 12:03
 
 
Det er slut med ungdomsfesterne i Østfjendshallen i Mønsted. Det er faldende deltagertal, der er årsag til beslutningen.
Festerne begyndte første gang 8. september 2000 og det sidste blev afviklet 25. novenber 2016. I løbet af de 16 år er der blevet afviklet 126 Diskoteker, som har været besøgt af over 86000 gæster.
 
Fra Mønsted IF skal lyde en stor tak til personerne, der gennem tidens løb har været i disko udvalget, der er blevet udført et stort seriøst arbejde for at afvikle festerne på en god og tryg måde.
Også en stor tak til de mange hundrede frivillige hjælpere, der gennem årene har brugt en fredag aften, for at sikre de unge en god fest.
Sidst, men ikke mindst, tak til de mange tusinde unge, der har besøgt festerne, og forhåbentlig fået en rigtig god oplevelse.

Ungdomsdiskotekerne i Østfjendshallen i Mønsted er holdt for sidste gang. Det besluttede udvalget bag festerne på et møde tidligere på ugen.

- Vi har igennem en længere periode haft et faldende antal af både gæster og frivillige hjælpere, og det blev derfor besluttet på mødet, at ungdomsdisko i Mønsted ikke skal fortsætte til næste år. En æra er slut, og det er med stor beklagelse, at vi bliver nødt til at lukke og slukke for denne gang, skriver udvalget på Facebook-siden for ungdomsdiskotekerne i Mønsted.

Festerne for de 15-17 årige har været holdt de seneste 14-15 år og har for nogle år siden haft så mange gæster, at man har været nødt til at afvise unge mennesker i døren, fordi der ellers ville være for mange i hallen. Men de seneste gange har der været for få, og sådan har det været i et stykke tid, fortæller Lisa Kjærgaard fra ungdomsdiskoteksudvalget under Mønsted IF.

- De seneste to gange har der været 150 og 200 med, og det er for lidt til at få det til at løbe rundt rent økonomisk. Hvis der havde været 300 eller 400, så havde det været noget andet, men der har simpelthen været for få de seneste gange, og festerne i år er allerede den ekstra chance, vi havde besluttet, at konceptet skulle have. I forhold til de frivillige hjælpere har vi også haft sværere ved at finde nok. Sidste gang var vi 30 med tidligere 45, så også der er det gået ned af bakke, siger Lisa Kjærgaard, der er ked af, at man blev nødt til at træffe den beslutning.

En epoke er slut
- Det er en epoke, der er slut. Og det er med sorg i hjertet, at jeg har været med til at træffe den beslutning. Målet har jo været at sikre, at de unge har haft gode og trygge rammer at feste i, og det er et godt koncept, som der altså bare ikke er samme interesse for, som der var tidligere, siger Lisa Kjærgaard.
 
Mønsted-festerne har været kendt vidt omkring gennem årene og har også været omdiskuteret politisk og hos SSP, fordi medbragt alkohol har været tilladt under kontrollerede former og man samtidigt forsøger at udskyde alkohol-debuten hos de unge så længe som muligt. Men konceptet holdt altså alligevel, indtil deltagerantallet faldt til et uaceptabelt niveau.
CS
Christian Steffensen