Vi mindes BÝrge Sigvart

2016-04-16 10:10
Fredag d. 16. april 2016 blev Børge ”Sigvart” Jensen begravet. Med hans død mistede Mønsted idrætsforening et æresmedlem og en stor og trofast klubmand.
 
Dagen blev markeret med 1 minuts stilhed før aftenens fodboldkamp, hvor spillerne også bar sørgebind. I pausen mellem halvlegene gav klubbens formand Jane Engberg Krogh følgende mindeord:

”Vi mistede sidste weekend et af vores æresmedlemmer i Mønsted IF, da Børge "Sigvart" Jensen afgik ved døden. Børge var til sidst meget syg, og på trods af det, forsøgte han til det allersidste at følge med i sin hjerteklub, hvor han har været aktiv som både håndbold- og fodboldspiller. Der snakkes vist stadig i krogene om hans tid som ”højre innerwing” med nr. 7 på ryggen, hvor han var også var manden der med sin højre yderside (papegøjen) kunne lægge en millimeterpræcis aflevering.
Børge elskede at fortælle om dengang, Mønsted var i serie 2, og hvordan han og hans bror Kaj faktisk kunne brodere sig igennem ethvert forsvar.
Efter tiden som aktiv, blev han ved med at følge klubben fra sidelinjen, eller det vil sige....mange mennesker har gennem tiden undret sig over, hvem denne piberygende mand, der kom gående en halv meter inde på banen var. Det var Børges plads, så han kunne følge med i kampen.
Børge så rigtig mange fodboldkampe, om det var tæt på eller langt væk, gjorde ingen forskel for Børge. Han troppede op, og ikke mange spillere eller dommere har undgået hans mening om spillet, altid sagt med et glimt i øjet. Børges holdning fik man uanset om man bad om den eller ej.
Børge holdt af børnene og lavede altid sjov med dem...tit har han "truet" med at tage deres slikpose, og de helt små kunne nu godt blive lidt bange for ham. Heldigvis gik det over, når børnene havde kigget ham lidt an, og så var der altid smil og sjov, når de løb på Børge. Hans standardreplik til ungerne var: ”Har du lavet ballade i dag” og var svaret nej, kom det lige så hurtigt: ”Så kom da i gang, du kan lige nå det”.

Børge har virket som både træner og holdleder for mange hold i Mønsted IF, og så sent som sidste efterår oplevede han den ære at blive udnævnt som æresmedlem i klubben. I dag har vi så fået bevis for, at klubben stod hans hjerte meget nær idet han har valgt at testamentere 500.000,- til Mønsted Idrætsforening til deling mellem håndbold og fodbold. Det er en overordentlig flot gestus, som vi vist ikke helt har forstået endnu. Vi vil tage os den nødvendige tid til at finde ud af hvordan en så stor donation bruges til glæde for medlemmerne i Børges ånd.
Børge vil blive savnet, som den, der altid trofast fulgte med i Mønsted IF.
Æret være Børges minde.”

Christian Steffensen